Wat is Acne?

Acne Vulgaris, kortweg acne genoemd, is een ontsteking waarbij de talgklierfollikels ontstoken zijn. Talgklierfollikels zijn kleine met talg gevulde kliertjes (zakjes) eindigend in een porie (kleine opening in de hoornlaag ) van je huid. De talgkliertjes zorgen dat je hoornlaag soepel blijft en niet uitdroogt. Als de talgkliertjes meer talg aanmaken dan nodig is dan hoopt dit zich op in de talgklierfollikel dat geeft een ontstekingsreactie in je huid wat zichtbaar is aan de oppervlakte.

Hoe ontstaat Acne?

Bij ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer je huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Door teveel talgafscheiding worden de talgklieren groter en verdikt de talg zich. Hierdoor ontstaat een ophoping in de talgklieren en verstopt uiteindelijk de uitvoergang van de talgklier.
De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren zitten bacterien die de talg omzetten in vrije vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte talgfollikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking.
Acne komt op plaatsen voor waar veel talgklieren zitten: het gezicht, de nek, op het bovenste deel van de borst, de schouders en de rug.

Mogelijke oorzaken die acne kunnen veroorzaken:

 • genetische aanleg
 • hormonale veranderingen denk aan pubertijd, menstruatie, zwangerschap, overgang
 • porie afsluitende cosmetica, producten die minerale olien bevatten
 • geneesmiddelen die acne kunnen verergeren of doen ontstaan van acne
 • omgevingsfactoren door bepaalde beroepen waardoor je in aanraking komt met oliehoudende of chemische producten
 • mechanische druk of wrijving. Denk aan het gebied onder de kin rand van een helm of sjaal
 • verdikking van de huid door UV-straling
 • voeding

Wat is de beste behandeling?

De behandelingen bij salon S-HE richt zich op het hele probleem van acne. Het is mogelijk om binnen 3 maanden een verbetering van 85%-95% te behalen.

Na een uitgebreide intake waarbij we vaststellen in welke mate de acne aanwezig is wordt er een behandelplan samengesteld met producten voor thuisgebruik.
Een goede samenwerking hierin is belangrijk. Thuis zal je ook aan de slag gaan met producten die afgestemd zijn op wat je huid op dat moment nodig heeft. Deze kunnen tussentijds aangepast worden. Hoewel de behandelingsmogelijkheden voor acne de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op andere dag verdwenen. Een standaard behandeling voor acne bestaat niet het zal een continue proces zijn naar zoeken van de juiste behandelmethode en verzorgingsproducten al dan niet in combinatie met ondersteunde medicatie.
Zelfs de lichte vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet worden genezen. Wel lukt het om de acne rustiger te krijgen zodat de huid minder actieve ontstekingen heeft.

Behandeling acne  bij salon S-HE:

 • check op voedselintolerantie
 • huidmeting
 • dieptereiniging van de huid met behulp van producten in combinatie van apparatuur
 • stimuleren van de doorbloeding
 • verwijderen van meëters en beginnende ontstekingen
 • masker om de huid te herstellen
 • advies om de huid op de juiste manier thuis verder te behandelen in combinatie met een behandelplan voor in de salon

Werkstoffen en apparatuur die gebruikt worden tijdens de acnebehandeling:

Fruitzuur/Glycolzuurpeeling

Een onderdeel van de behandeling is de fruitzuurpeeling waarbij verschillende sterktes gebruikt worden.
Fruitzuren bestaan uit kleine moleculen waardoor de peeling in staat is diep in de huid te dringen. De zuren lossen de tussencelstof van de hoornlaag ( bovenste laagje van de huid ) op waardoor een versnelde afschilfering ontstaat.

Microdermabrasie

Doordat de hoornlaag dunner wordt gemaakt bij deze behandeling, kan het talg zich beter over de huid verdelen waardoor minder kans op verstoppingen en ontstekingen. Je huid zal ook gladder aanvoelen en eventuele littekentjes die er al waren zullen verminderen. De poriestructuur van je huid zal na een aantal behandelingen zichtbaar verbeteren.

Microneedling

Littekens kunnen op deze manier heel mooi behandeld worden en duidelijk verbeteren. Het stimuleert de doorbloeding waardoor je huid sneller zijn afvalstoffen zal afgeven aan de bloedbaan en aanvoer van zuurstof verbetert voor een sneller herstel van je huid. Ook de porie structuur zal na een aantal behandelingen verbeteren.

Ultrageluid

Door middel van geluidsgolven wordt er een trilling veroorzaakt in de celwand. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding. Waardoor betere aanvoer voedingstoffen om de huid te herstellen en snellere afvoer van afvalstoffen.

Voeding en/of voedingssupplementen

Voor een optimaal resultaat is het ook van belang om van binnenuit te werken. Elke huidaandoening heeft een relatie met een verstoring in het inwendige lichaam. Vaak zijn de darmen, lever en nieren als uitscheidingsorgaan betrokken bij verstoring van je huid.

Het algemene behandelplan bij salon S-HE bestaat uit 8-12 behandelingen eenmaal per week. Thuis moeten de geadviseerde verzorgingsproducten gebruikt worden om de behandelingen in de salon te ondersteunen voor een goed resultaat.
Na deze intensieve kuur, als de huid zich stabiliseert, kan er afgebouwd worden naar 1 x per 2 weken, daarna volstaat 1x per 4 a 8 weken. Dit is afhankelijk van het herstel en mate van acne – rosacea.

Na iedere behandeling krijg je (huid) tips mee zodat je precies weet wat je thuis het beste kan doen en waar je rekening mee moet houden voor zo goed en snel mogelijk resultaat.