Bij het ouder worden zal je merken dat je huid minder glad aanvoelt. Het maakt je uitstraling ouder. Huidveroudering zijn niet alleen fijne lijntjes, rimpels of volumeverlies die ontstaan maar ook de oneffenheden in je gezicht laten je ouder lijken.
Er kunnen in de loop der jaren kleine bobbeltjes en een toename van roodheid in het gezicht, hals en decollete ontstaan. Deze zijn vaak op een eenvoudige manier weg te halen zodat je huid er daarna weer jonger en frisser uitziet.

Heb je ook last van storende huidoneffenheden of roodheid in je gezicht zoals bijvoorbeeld gerstekorrels (milia), fibromen, talgklierhyperplasie, xanthelasma of verwijde vaatjes die je huid plaatselijk rood kleuren? Dan is daar gelukkig op een eenvoudige manier iets aan te doen. In de salon zijn verschillende behandelmethode mogelijk afhankelijk van de aard van aandoening. Tijdens een intake wordt dit doorgesproken en vertelt hoe je het beste na de behandeling je huid kan verzorgen.

Verwijde vaatjes – Couperose

De huid heeft een beschermfunctie tegen allerlei invloeden van buitenaf. Hierdoor kan in de loop der jaren de vaatjes die nooit eerder zichtbaar waren ineens toonbaar worden door plaatselijke roodheid. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden. Verwijding van de vaatjes is het gevolg. Vaak is er sprake van een erfelijke belasting en kan verergeren door leefwijze.
Couperose is zichtbaar als een egale roodheid. Als je dichtbij kijkt zie je dat deze roodheid wordt veroorzaakt door kleine bloedvaatjes aan de oppervlakte van de huid. Deze bloedvaatjes zijn verwijd en vormen een netwerk. Een veel voorkomende aandoening vaak goed zichtbaar op wangen-neus-kin. Het is een onschuldige huidaandoening die steeds meer verergerd naarmate je ouder wordt. Hoe langer de vaatjes aanwezig zijn hoe donkerder van kleur ze worden van licht- tot diep rood naar blauw/paars.
Het aan te raden de verwijde vaatjes in een zo’n vroeg mogelijk stadium te behandelen en stimulerende factoren zoveel mogelijk te vermijden. Zoals overmatig zonblootstelling, roken, regelmatig alcohol en gekruid eten.

Bloedblaasjes – Angioma

Bloedblaasjes zijn kleine punt bloedinkjes die vaak voorkomen op decolleté en hals en zijn eenvoudig weg te halen.

Spider Naevus

Een Spider Naevus is een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje. Het ziet eruit als een rood stipje met kleine uitlopers (zoals een spin). Het is een onschuldige huidaandoening voorkomend bij alle leeftijden. Ze gaan niet uit zichzelf weg maar zijn gelukkig heel goed weg te halen.

Behandeling verwijde vaatjes- bloedblaasjes – spider naevus

Bij salon S-HE kan deze huidaandoening op een vrij eenvoudige manier behandeld worden met een mooi cosmetisch resultaat. Welke methode voor jouw huid het beste is kan besproken worden tijdens een intake. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig als er sprake is van veel vaatjes. Je krijgt ook tips hoe je het beste met je huid kan omgaan en welke producten je hiervoor kan gebruiken om zoveel mogelijk te voorkomen dat deze huidaandoening verergert of zich uitbreidt naar hals en decollete.
Je krijgt bij alle vaataandoeningen een voedingsrichtlijn mee ter ondersteuning van je huid.

Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door een rood verkleurde huid met name in het gebied rond de neus en wangen. Zichtbaar zijn de verwijde vaatjes vaak gepaard gaande met rode  vocht gevulde bultjes. Dit zijn geen ontstekingen zoals dit het geval is bij een acne huid. De oorzaak is niet bekend er zijn wel veel oorzaken die rosacea kunnen verergeren. Zo spelen alcohol en bepaalde prikkelende voedingsmiddelen, overgevoeligheid, stress en hormonen een rol.

Behandeling Rosacea

Rosacea is een chronische aandoening en de behandeling in de salon is er op gericht de huid te kalmeren en weerbaarder te maken zodat je huid minder zal pieken. Er zal bij iedere behandeling gekeken worden wat je huid kan verdragen. Een combinatie van verschillende behandelmethode zal toegepast worden om je huid te herstellen en te beschermen maar ook te stimuleren tot herstel.
Bij deze aandoening is het belangrijk wekelijks af te spreken in de salon als de huid in een actieve fase zit. Ook hoe de huid thuis behandeld wordt en leefwijze speelt een extra rol in hoe snel de huid weer wat rustiger wordt.

Milia

Milia of gerstekorrels zijn onschuldige kleine bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen. Ze zien eruit als kleine wit-gelige ronde bultjes in het gezicht, die geen jeuk of pijn geven.
Milia ontstaan door een verstopping in de afvoergang van talgklieren of zweetklieren in de opperhuid zonder een ontstekingsreactie. Er ontstaat een klein, bol rond hard bultje gevuld met witte hoornschilfers, keratine. Milia kunnen ontstaan na allerlei soorten huidbeschadigingen waarbij de afvoergang van een talg of zweetkliertje geblokkeerd raakt.

Behandeling Milia

Milia kunnen soms uit zichzelf verdwijnen maar ook groter worden. Omdat een milia ingekapseld is, zijn ze zelf lastiger om weg te halen. De huid kan dan beschadigen waarna een littekentje ontstaat. Een milia is vrij eenvoudig te behandelen in de salon zonder dat er een litteken ontstaat. Hoe langer een milia in je huid aanwezig is hoe meer deze zal indrogen en hierdoor lastiger is weg te halen.
Je krijgt na de behandeling tips hoe je beste met je huid kunt omgaan en wat je kan doen om milia zoveel mogelijk te voorkomen.

Fibromen

Fibromen worden ook wel steelwratjes genoemd. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen zijn huidkleurig of een beetje bruin van kleur en voelen zacht aan en zijn slechts enkele milimeters groot, al kunnen ze soms 2-3 cm worden.
Ze komen zowel alleen als in groepjes bij elkaar voor. Ze komen vaak voor in hals, rond de oogleden, onder de oksels, onder de borsten en in de liezen, op plaatsen waar veel wrijving is.
De oorzaak van fibromen is onbekend maar ze zijn nooit kwaadaardig of pijnlijk. Fibromen zullen niet uit zichzelf verdwijnen en kunnen steeds groter worden. Vaak worden ze als cosmetisch storend ervaren omdat ze op plaatsen zitten die in het zicht zijn of door het schuren van een kledingstuk iedere keer opengaan.

Behandeling Fibromen

Gelukkig zijn ze vrij eenvoudig weg te halen. Tijdens de intake wordt doorgenomen welke behandelmethode het beste kan worden toegepast. Dit is afhankelijk van locatie en vorm en grootte van de fibroom. Als er sprake is van meerde fibromen -vaak in het halsgebied- dan zal er een aantal behandelingen afgesproken worden waarbij rekening gehouden wordt met het herstel van de huid.

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten zijn ronde of ovale, geelbruine tot zwartbruine, ruwe plekjes op de huid. Omdat deze onschuldige ouderdomswratten soms sterk wisselende kleur hebben zijn ze soms moeilijk te onderscheiden van moedervlekken. Ze ontstaan door een te snelle celdeling in de huidcellen.
Eigenlijk is de naam, ouderdomswrat niet helemaal juist. Echte wratten, zoals een voetwrat, worden veroorzaakt door een virus en zijn wel besmettelijk dit is niet het geval bij ouderdomswratten.
Het aantal neemt toe naarmate de leeftijd vordert.
Waardoor de ouderdomswratten ontstaan is niet duidelijk, vaak is het een familiaire aandoening. Bij mensen die in het verleden relatief veel in de zon zijn geweest hebben een grotere kans op het ontwikkelen van ouderdomswratten.

Behandeling van ouderdomswratten

Bij salon S-HE kunnen ouderdomswratten op verschillende manieren behandeld worden met een mooi cosmetisch resultaat. Welke methode voor uw huid het beste is wordt met u doorgenomen tijdens een intake. Bij twijfel zal eerst een diagnose gesteld moeten worden door de huisarts of het daadwerkelijk om ouderdomswratten gaat, alvorens er behandeld zal worden

Talgklierhyperplasie

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een zichtbare vergroting van de talgkliertjes van de huid. Deze onschuldige huidaandoening komt geregeld voor bij een ouder wordende huid, zowel bij mannen als bij vrouwen.
Blootstelling aan de zon is de grootste reden van deze huidaandoening die voornamelijk voorkomt in het gezicht en halsgebied. Het zijn kleine gele oppervlakkige bultjes van 2-3 mm groot die niet jeuken of pijnlijk aanvoelen. Je huid voelt ruwer aan niet helemaal glad. Vaak worden ze als cosmetisch storend ervaren vooral omdat elke oneffenheid in je gezicht je ouder doen lijken. Deze talgklierbultjes verdwijnen niet uit zichzelf.

Behandelen van talgklierhyperplasie

Deze bultjes zijn heel gemakkelijk weg te halen in een behandeling zodat je huid er weer mooi glad uit zal zien. Er zijn verschillende behandelmethodes waarmee dit bereikt kan worden. Welke methode voor uw huid het beste is wordt besproken worden tijdens de intake.

Xanthelasma

Xanthelasma zijn goedaardige plaatselijke platte vetophopingen op en rondom de oogleden. Soms zijn deze vetbultjes een uiting van een te hoog cholesterolgehalte. Xanthelasme ontstaan door een stoornis in de plaatselijke vetstofwisseling. Het ziet eruit als platte gelige plakkaatjes op en rondom de oogleden die op zich weinig klachten geven maar vaak wel als cosmetisch storend ervaren worden. De plekjes zullen nooit spontaan uit zichzelf verdwijnen. Gelukkig zijn ze wel heel mooi te behandelen.

Behandeling Xanthelasma

Xanthelasma kan behandeld worden op een vrij eenvoudige manier. Tijdens de intake zal overlegd worden welke behandelmethode het beste ingezet kan worden en hoe vaak een behandeling nodig is. Dit heeft te maken met hoe lang de xanthelasma al aanwezig is en hoe groot de plek is die behandeld moet worden.