Salon S-HE gebruikt een medischepeeling om de celdeling te bevorderen waardoor de huid een meer gladde en egalere uitstraling krijgt.
Een medische peeling bevat natuurlijke zuren, zoals Glycolzuur, Melkzuur of Salicylzuur die de toplaag van je huid (de dode huidcellen) dunner maken. Dode huidcellen die langer blijven zitten op de huid naarmate je ouder wordt en de grauwe kleur geven aan je huid laten los waardoor je huid er mooi(er) en stralender uit zal zien.
Een medische peeling vermindert fijne lijntjes, oneffenheden, zonbeschadiging en (acne) littekens. Iedere medische Peeling heeft een andere sterkte en indringing van dieptewerking in de huid. Welke peeling we gebruiken is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Een uitgebreide intake met huidmeting voorafgaand aan de peeling is daarom belangrijk.

Bij het ouder worden van je huid merk je dat het herstel van je huid langzamer verloopt. Dit is te zien doordat een huid grauwer, valer en vlekkeriger wordt. De dode huidcellen blijven langer op de huid aanwezig. Ook de collageen en elastine productie vertraagt waardoor je huid sneller verslapt en er ouder uitziet. Zon, stress, roken en hormonale veranderingen spelen ook een rol.
Peelings hebben afhankelijk van het type peeling en de te bereiken huidlaag, een huidverjongende eigenschap. Door de juiste peeling kan de gehele huidstructuur verbeteren en herstellen.
Salon S-HE maakt gebruik van verschillende soorten medische peelings. De medische peeling is een behandeling die heel intensief kan zijn afhankelijk van de doel, sterkte en hoe diep de peeling in de huid doordringt.
Bij een medische peeling die diep in je huid doordringt, gaat je huid na afloop schilferen dit kan enkele weken aanhouden.
Bij salon S-HE kiezen we voor een langzame opbouw zodat je huid kan wennen aan de intensiteit van een medische peeling. Zo behaal je toch het gewenste resultaat zonder dat dit op een vervelende manier zichtbaar is. Bij salon S-HE maken we gebruik van een stappenplan en een combinatie van verschillende behandelmethodes die elkaar versterken.

Wat is een medische peeling?

Een medische peeling is geschikt voor behandeling van een grauwe, droge en verhoornde huid, huid met verstopte poriën, rokershuid, acnehuid (geen actieve ontstekingen), verdikte huid, zonbeschadigde huid, schilferige huid, rosacea, pigmentvlekken en littekens.
Als de peeling wordt aangebracht kan dit meteen een prikkelend gevoel geven. Dit komt omdat de peelings zo zijn samengesteld dat ze snel door de huid heen kunnen dringen. Om dit gevoel wat te verminderen maken we gebruik van een waaier die koelte geeft.
Direct na de behandeling is de behandelde huid iets trekkerig, strak, droog een beetje gevoelig en rood. Het voelt of je net iets te lang in de zon hebt gezeten. Dit gevoel kan een dag aanhouden. Na een paar dagen ziet je huid er stralend en mooi(er) uit.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan iedere behandeling wordt de huid opgemeten op Vet – Vocht – PH waarde. Daarna wordt met je doorgesproken hoe er het beste behandeld kan worden om het gewenste doel te bereiken.
Na iedere behandeling in de salon wordt met je doorgenomen wat we de volgende keer gaan doen. Doordat je huid anders kan reageren is het mogelijk dat de behandelingen tussentijds in intensiteit bijgesteld worden. Bij iedere vervolgbehandeling zal opnieuw een huidmeting gedaan worden om te kijken of je huid is verandert.
Er zal doorgesproken worden hoe je huid er voorstaat, wat voor behandeling je krijgt en wat je thuis eventueel kan aanpassen. Het is belangrijk voor ons om te weten hoe je huid de eerste dagen na de behandeling heeft gereageerd. Als jezelf veranderingen zijn opgevallen aan je huid tussen de behandelingen door dan horen wij dit ook graag.
Zo leren wij je huid beter kennen en kunnen we de behandelingen nog beter afstemmen op wat je huid nodig heeft.
Na de behandeling bespreken we samen hoe je je huid thuis het beste verder kunt behandelen.

Resultaat

Je ziet direct na de behandeling dat je huid zeer intensief is behandeld, de huid ziet er mooi rood doorbloed uit. Je huid kan tot twee dagen na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen.
Een goede UV-bescherming, ook in de winterperiode, de eerste dagen na de behandeling is dan ook belangrijk.  Belangrijk is om een product te gebruiken die je huid herstelt en voldoende van vet en vocht voorziet omdat je huid na een behandeling droger kan worden en gaan schilferen. Ook kan je huid gevoeliger reageren. In de salon krijg je een advies welk product je het beste kan gebruiken.

Ga je echt voor huidverbetering dan zullen meerdere behandelingen het beste resultaat geven. Het aanmaakproces van collageen en elastine in de huid heeft zijn tijd nodig.
Behandelingen in kuurverband worden om de 2 weken afgesproken, zodat je huid tussendoor kan herstellen. Voor een optimaal resultaat onderga je vier behandelingen.

  • Huid wordt gladder, zachter en frisser
  • Celdeling wordt geactiveerd
  • Huidstructuur wordt regelmatiger met fijnere porien
  • Vermindering fijne lijntjes
  • Pigmentvlekken vervagen
  • Littekens verbeteren in uitstraling zowel de verzonken (atrofisch, acnelittekens) en die er meer op liggen (hypertrofisch)  geven een vervlakking van de littekenranden

De Medische Peeling wordt in de salon vaak gecombineerd met andere behandelmethodes die elkaar versterken in resultaat. Op deze manier zal je huid sneller verbeteren en herstellen en zie je sneller resultaat.
Voor alle huidverbeterende behandelingen geldt…. hoe vaker de behandeling herhaald wordt, hoe mooier het resultaat!
Voorafgaand aan iedere behandeling zal dit met je doorgenomen worden ook krijg je tips wat je zelf thuis kunt doen met de juiste producten om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te bereiken

Nieuwsgierig geworden of deze behandeling ook voor jou huid geschikt is? Kom je voor de eerste keer? Kies dan voor de Meet&Treat behandeling. Je krijgt dan een intake met huidmeting waarna alles met je wordt doorgesproken zodat je precies weet waar je aan toe bent.