Microneedling is een uniek apparaat op het gebied van huidverbetering en huidverjonging. Microneedling kan voor veel huidproblemen ingezet worden. Deze behandeling is een effectieve manier om de huid heel plaatselijk te kunnen behandelen waardoor je heel gericht een huidprobleem kan behandelen.
Het apparaat maakt vibrerende kleine gaatjes in de huid. Deze minuscule gaatjes zijn niet zichtbaar maar precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Dit heeft als effect dat de huid zich onmiddellijk gaat herstellen. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpel verminderen en pigmentvlekjes vervagen.

Microneedling is een behandeling die ingezet wordt voor de behandeling van diverse huidproblemen. Zoals een grove huidstructuur, vergrote porien, acne littekens, hyperpigmentatie en fijne lijntjes.
Bij iedere vervolgbehandeling zal de intensiteit van werken worden verhoogd, aangepast in wat je huid aan kan. Ook de wisseling in seizoenen hebben invloed en zullen worden meegenomen in de keuze hoe intensief behandeld kan worden.
De microneedling behandeling wordt in de salon vaak gecombineerd met andere behandelmethodes die elkaar versterken in resultaat. Op deze manier zal je huid sneller verbeteren en herstellen en zie je sneller resultaat.
Voor alle huidverbeterende behandelingen geldt…. hoe vaker de behandeling herhaald wordt, hoe mooier het resultaat!
Voorafgaand aan iedere behandeling zal dit met je doorgenomen worden ook krijg je tips wat je zelf thuis kunt doen met de juiste producten om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te bereiken.

Wat is microneedling?

Met deze behandeling wordt met een apparaat microgaatjes in de huid gemaakt. Door deze prikkeling in de bovenste huidlagen komen er stoffen vrij – de groeifactoren (EGF)- die een signaal afgeven aan de cellen om deze aan te zetten tot snellere celaanmaak. Dit is het raparatiesysteem waardoor nieuw collageen en elastine gevormd wordt.  Hierdoor wordt je huid weer steviger en soepeler.

Er wordt tegelijkertijd een serum gebruikt die de huid stimuleert tot herstel en verbetering in de celdeling. Door gebruik van de microneedling in combinatie met een serum is de effectieve opname van werkstoffen uit het serum 100 x groter.
De werkstoffen worden op deze manier dieper in de huid gebracht waar de celdeling – de aanmaak van collageen en elastine- plaats vindt.
Doordat de huid op twee manieren wordt geactiveerd zal je huid verbeteren in structuur en doorbloeding.
Werkstoffen worden met de microneedling dieper in de huid gebracht zonder de huid te beschadigen. De kleine gaatjes die ontstaan zijn al na 2-3 minuten gesloten.
De perfecte combinatie om de conditie van je huid te verbeteren.

Het is afhankelijk van wat we willen bereiken en voor welke huidaandoening de microneedling wordt ingezet hoe diep er gewerkt kan worden. De diepte van werken zal altijd aangepast worden aan wat de huid aan kan. Ook de wisseling van seizoenen hebben invloed en zullen worden meegenomen in de keuze hoe intensief behandeld kan worden.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan iedere behandeling wordt de huid opgemeten op Vet – Vocht – PH waarde.
Daarna wordt met je doorgesproken hoe er het beste behandeld kan worden om het gewenste doel te bereiken.
Na iedere behandeling in de salon wordt met je doorgenomen wat we de volgende keer gaan doen. Doordat je huid anders kan reageren is het mogelijk dat de behandelingen tussentijds in intensiteit bijgesteld worden. Bij iedere vervolgbehandeling zal opnieuw een huidmeting gedaan worden om te kijken of je huid is verandert.
Er zal doorgesproken worden hoe je huid er voorstaat, wat voor behandeling je krijgt en wat je thuis eventueel kan aanpassen.
Het is belangrijk voor ons om te weten hoe je huid de eerste dagen na de behandeling heeft gereageerd. Als jezelf veranderingen zijn opgevallen aan je huid tussen de behandelingen door dan horen wij dit ook graag.
Zo leren wij je huid beter kennen en kunnen we de behandelingen nog beter afstemmen op wat je huid nodig heeft.
Na de behandeling bespreken we samen hoe je je huid thuis het beste verder kunt behandelen.

Resultaat

Je ziet direct na de behandeling dat je huid zeer intensief is behandeld, de huid ziet er mooi rood doorbloed uit en kan tot twee dagen na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen.
Een goede UV-bescherming, ook in de winterperiode, de eerste dagen na de behandeling is dan ook belangrijk.  Belangrijk is om een product te gebruiken die je huid herstelt en voldoende van vet en vocht voorziet omdat je huid na een behandeling droger kan worden en gaan schilferen. Ook kan je huid gevoeliger reageren. In de salon krijg je een advies welk product je het beste kan gebruiken.

Ga je echt voor huidverbetering dan zullen meerdere behandelingen het beste resultaat geven. Het aanmaakproces van collageen en elastine in de huid heeft zijn tijd nodig. Behandelingen in kuurverband worden om de 2 weken afgesproken, zodat je huid tussendoor kan herstellen. Voor een optimaal resultaat onderga je vier behandelingen.

  • Huid wordt gladder, zachter en frisser
  • Celdeling wordt geactiveerd
  • Huidstructuur wordt regelmatiger met fijnere porien
  • Vermindering fijne lijntjes
  • Pigmentvlekken vervagen
  • Littekens verbeteren in uitstraling zowel de verzonken (atrofisch, acnelittekens) en die er meer op liggen (hypertrofisch)  geven een vervlakking van de littekenranden

De microneedling behandeling wordt in de salon vaak gecombineerd met andere behandelmethodes die elkaar versterken in resultaat. Op deze manier zal je huid sneller verbeteren en herstellen en zie je sneller resultaat.
Voor alle huidverbeterende behandelingen geldt…. hoe vaker de behandeling herhaald wordt, hoe mooier het resultaat!
Voorafgaand aan iedere behandeling zal dit met je doorgenomen worden ook krijg je tips wat je zelf thuis kunt doen met de juiste producten om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te bereiken.

Leuk om te weten…

Bij iedere gezichtsbehandeling in de salon worden zo nodig je wenkbrauwen geverfd en eventuele  haartjes  voor je weggehaald.  Alles zit inbegrepen in de behandelprijs zodat je nog mooi(er) de deur uitgaat. Een extra service van salon S-HE!

Nieuwsgierig geworden of deze behandeling ook voor jou huid geschikt is? Kom je voor de eerste keer? Kies dan voor de Meet&Treat behandeling. Je krijgt dan een intake met huidmeting waarna alles met je wordt doorgesproken zodat je precies weet waar je aan toe bent.