Prijs: € 27,50

Mooie wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel voor je uitstraling. Mooie wenkbrauwen die goed bij je gezicht passen zorgen ervoor dat je ogen beter uitkomen. Kies voor de Perfecte Wenkbrauwbehandeling waarbij er gekeken wordt naar

 • vorm van het gezicht
 • vorm van de wenkbrauw
 • de kleur mooi(er) maken
 • wenkbrauw weer vorm geven
 • tips om je wenkbrauw mooi te houden

De perfecte wenkbrauw

Een wenkbrauw heeft een nuttig doel. Zweet en vuil uit de ogen houden maar ook als communicatie middel. Wenkbrauwen tonen en verraden onze emotie. De uitdrukking van de ogen wordt door de wenkbrauwen bekrachtigd daarom is het zo belangrijk dat de wenkbrauwen de vorm hebben die bij je past.

Het is bekend dat als de wenkbrauwen langdurig teveel worden geepileerd er bijna geen haartjes meer terug groeien. Het geeft een kaal en uitdrukkingloos gezicht. Wenkbrauwen bepalen grotendeels je uitstraling en uitdrukking in je gezicht. Belangrijk is dat er goed gekeken wordt welke vorm en dikte het beste bij je past. Mocht je dit moeilijk vinden laat je dan een keer goed adviseren. Als je het zelf gaat proberen en een aantal haartjes teveel weghaalt dan duurt het weer een aantal weken voordat deze haartjes zijn aangegroeid.

Tips voor de ideale wenkbrauw

Aanzet van je wenkbrauw
Het begin de wenkbrauw, de aanzet, begint boven de binnen ooghoek. De breedste en vorm van het begin hangt af van het gewenste resultaat Wil je natuurlijke wenkbrauwen of mogen ze wat duidelijker aanwezig zijn Een wenkbrauw die qua kleur en intensiteit licht en zacht begint wordt meestal het mooist gevonden. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Een natuurlijke wenkbrauw de aanzet heeft wat “ wilde “ haartjes en de hoeveelheid haartjes is wat minder vol. Naar mate de wenkbrauw wat meer naar het midden gaat, wordt de haardichtheid voller.
 • Een gestileerde wenkbrauw, de aanzet is strakker. De “wilde” haartjes bij de aanzet worden weg geepileerd. Hou wel de aanzet boven de binnen ooghoek in de gaten dus haal niet teveel weg.
 • Een ronde aanzet dit geeft een zachtere uitdrukking, Kan zowel bij een volle als een dunnere wenkbrauwvorm.
 • Een rechte aanzet deze geeft snel een uitdrukking dat hard kan maken. Geeft een pittige uitstraling.
 • Een “diepe” aanzet, deze geeft een krachtige uitdrukking, mooi bij een sterk opgaande lijn en een iets vollere wenkbrauw. Niet geschikt voor een langer gezichtsvorm.
 • Een brede aanzet, deze geeft een zwaardere uitdrukking. Kan alleen bij een vollere wenkbrauw, geeft een natuurlijk effect. Let bij deze vorm erop dat je aanzet langzaam qua dikte laat aflopen.

Voorkom een soort blokje aan de voorkant met daarachter een dunne streep. Het opgaande deel van de wenkbrauw.
Het opgaande deel van de wenkbrauw
Het opgaande deel van de wenkbrauwe bepaald voor een groot deel de uiteindelijke vorm. Het is heel belangrijk dat dit deel niet te rond wordt getekend.
Als de aanzet niet goed is dan zal het opgaande deel van de wenkbrauw ook moeilijker mooi in model te krijgen zijn. Zoek het hoogste punt van je wenkbrauw, kijk hierbij naar de bovenkant van je wenkbrauw, naar de hele kleine haartjes. Je zal zien dat er ergens een verandering komt in de groeirichting. Daar is HET punt! Hoe hoekiger de vorm hierin hoe pittiger of harder de uitstraling wordt. Werk naar dit punt toe anders zal je wenkbrauw te laag worden.

Het uiteinde van de wenkbrauw
Bij het uiteinde van de wenkbrauw is het belangrijk dat deze nooit onder de horizontale lijn komt van de aanzet, dit geeft anders een treurige uitdrukking. Laat het uiteinde ook altijd wat smaller weglopen dan aanzet en middengedeelte van de wenkbrauw.

Wil je een mooie wenkbrauw dan is goed kijken naar de vorm van je wenkbrauw heel belangrijk. Probeer altijd te kijken naar wat bij jou gezichtsvorm past en laat je niet leiden door een modebeeld. Het is altijd mooier om een wenkbrauwvorm te hebben die bij jouw vorm van het gezicht past. Let er ook op dat je de wenkbrauw niet te dun maakt, dat toont altijd ouder. Epileer je wenkbrauw altijd alleen maar aan de onderzijde als je dit zelf doet. Je haalt anders al heel gauw de gezichtsuitdrukking weg en wordt het vaak onnatuurlijk.
Alleen een professional kan de haartjes aan de bovenzijde goed weghalen om een betere vorm te creëren, door de ervaring zien zij sneller wat een wenkbrauwlijn mooier maakt.

Er zijn ook nog veel trucjes om de wenkbrauw met behulp van een poeder, gel of potlood een strakkere uitstraling te geven of meer op te vullen daar waar de wenkbrauw even minder vol is. Het shapen van de wenkbrauw.
Maar beter is om de speciale wenkbrauw gel te gebruiken die je haartjes weer laat groeien!! In de salon wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken om de juiste wenkbrauw te creeeren. Ook als je vollere wenkbrauwen wilt.
Laat je eens voorlichten als je twijfels hebt in wat het beste bij jou past. Of als je merkt dat je wenkbrauwen minder vol zijn geworden in de loop der jaren of bij teveel en te vaak epileren. Er kan meer gedaan worden dan je denkt.

Ook jonge meiden die het niet helemaal voor elkaar krijgen om de wenkbrauw te creëren die ze mooi vinden. Of als je gewoon wilt weten welke vorm het mooiste bij jou staat.
Maak gewoon een keer een afspraak voor de Perfecte Wenkbrauwbehandeling dat scheelt je een hoop tijd en weet je zeker dat je wenkbrauwen er nog mooi(er) uit gaan zien.
Ben je onder de 21 dan is het misschien nog handiger om een afspraak te maken voor een jonge huid behandeling. Zo leer je ook nog eens hoe je het beste je huid kunt verzorgen en je wenkbrauwen worden meteen meegenomen!

Ben je onder de 21 en wil je meer weten over wat goed is voor jouw huid en advies wenkbrauwen?
Mail (info@salonshe.nl) of app 06-30888399 ons even.