Behandeling rimpels en fijne lijntjes

Bij Salon SHE wordt eerst gekeken naar de conditie van je huid.
Hoe is de doorbloeding, de egaliteit en glans. Maar ook zal er specifiek gekeken worden of je huid veel last heeft van  oneffenheden zoals pigment, skintags of couperose.
Op deze manier wordt er een goed beeld gekregen wat de beste aanpak is om je huid te verbeteren.

Daarna  zal er een behandelplan gemaakt worden hoe je het beste je huid zelf kunt verzorgen en welke behandelmethode er in de salon toegepast kunnen worden.
Dit kan dan inhouden dat je eerst een aantal malen begeleidt wordt op het verkrijgen van een goede huidconditie. Daarna kunnen de beginnende lijntjes en diepere rimpels aangepakt worden voor een nog mooier en zichtbaarder resultaat.

Het behandelplan ziet er als volgt uit:
– Herstellen, de huid weer in balans brengen in vet en vochtgehalte
– Stimuleren, behandelen tot een goede conditie bereikt is en te houden
– Conditioneren; Bindweefselmassage,( Fruitzuur)Peeling, Microneedling, Mesotherapie, Microdermabrasie, Ultrageluid
– Coachen: begeleiden, regelmatig controles en stimuleren, daar waar nodig het behandelplan bijstellen

Behandelingsmogelijkheden
De behandeling van rimpels en lijnen in het gelaat is afhankelijk van de oorzaak en de plaats van het probleem. Er zijn vaak meerdere behandelmogelijkheden met verschillende uitgangspunten. Soms biedt een combinatie van behandelingen het beste resultaat.
Rimpels kunnen het gevolg zijn van volume verlies, overmatige spieractiviteit en elasticiteitsverlies.

Rimpels als gevolg van volume-  en/of elasticiteitsverlies
Rimpels en fijne lijntjes zijn het gevolg  van vermindering in onderhuids vet-en botweefsel en het dunner worden van de huid. In combinatie met een verlies aan stevigheid door verlies aan steunvezels (collageen) en elastinevezels.
Dit is de meest voorkomende oorzaak van het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes in de onderste helft van het gelaat, neus-lippen plooi ( tussen neusvleugel en mondhoek). In wangen en rond de boven- en onderlip en in de onderkaak ( zgn marionet lijnen).
Het gebruik van hyaluronzuur  –  een natuurlijke vloeistof-  die direct in de huid wordt gebracht zullen deze lijntjes  zichtbaar verminderen.

Rimpels al gevolg van een overmatig spiergebruik
Veel rimpels worden veroorzaakt door de actieve werking van spieren onder de huid. Zo ontstaan bijvoorbeeld fronsrimpels, voorhoofdrimpels en lachrimpels door de werking van de voorhoofdsspieren en de spieren rondom de ogen.
De behandeling bestaat uit het verminderen van de spieractiviteit of te kiezen voor hyaluronzuur.

Deze stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven. Hyaluronzuur is een bestanddeel van de huid die door de huid zelf  wordt aangemaakt. In de loop der jaren zal er echter meer hyaluronzuur afgebroken worden dan kan worden aangemaakt waardoor veroudering zichtbaar wordt.
Door hyaluronzuur direct onder de huid aan te brengen zal de huid gestimuleerd worden om dit zelf weer aan te maken waardoor  huidveroudering zal vertragen.  De gel lost langzaam op en verdwijnt uiteindelijk weer.  De huid maakt daarna zelf  nog steeds hyaluronzuur aan.
Werkingsduur: 8-12 maanden. Na deze tijd is nog ongeveer 60% van het effect aanwezig

Wil je een afspraak maken voor meer informatie of voor een behandeling neem dan even contact op met salon S-HE