De perfecte wenkbrauw
Een wenkbrauw heeft een nuttig doel……. zweet en vuil uit de ogen houden maar ook als communicatie middel. Wenkbrauwen tonen en verraden onze emotie. De uitdrukking van de ogen wordt door de wenkbrauwen bekrachtigd daarom is het zo belangrijk dat de wenkbrauwen de vorm hebben die bij jou past.

Het is bekend dat als de wenkbrauwen langdurig teveel worden geëpileerd er bijna geen haartjes meer terug groeien. Het geeft een kaal en uitdrukkingsloos gezicht. Wenkbrauwen bepalen grotendeels je uitstraling en uitdrukking in je gezicht. Belangrijk is dus dat er goed wordt gekeken welke vorm en dikte het beste bij je past. Mocht je dit moeilijk vinden laat je dan een keer goed adviseren. Als je namelijk zelf gaat proberen en een aantal haartjes teveel weghaalt kan het weer een aantal weken duren voordat deze haartjes zijn aangegroeid.

Tips voor een ideale wenkbrauw
Aanzet van je wenkbrauw
Het begin van de je wenkbrauw, de aanzet, begint over het algemeen boven de binnenooghoek. De breedte en vorm van dit begin hangt af van het gewenste resultaat. Wil je natuurlijke wenkbrauwen of mogen ze wat duidelijker aanwezig zijn. Een wenkbrauw die qua kleur en intensiteit licht en zacht begint wordt echter meestal het mooist gevonden.
Er zijn verschillende mogelijkheden in aanzet van de wenkbrauw
– een natuurlijke wenkbrauw deze heeft wat “wilde”haartjes in de aanzet en wat minder dicht in hoeveelheid haartjes en naar mate de wenkbrauw meer naar het midden gaat, wordt de haardichtheid voller.
– een gestileerde wenkbrauw, deze begint strakker. De “wilde” haartjes vooraan worden weggeepileerd. Hou wel de aanzet boven de binnenooghoek in de gaten dus haal niet teveel weg.
– een ronde aanzet, deze wenkbrauw geeft een zachtere uitdrukking. Kan zowel bij een volle als een dunnere wenkbrauwvorm.
– een rechte aanzet deze geeft snel een uitdrukking dat hard kan maken. Geeft een pittige uitstraling
– een “diepe” aanzet, deze geeft een krachtige uitdrukking, mooi bij een sterk opgaande lijn en een iets vollere wenkbrauw. Niet geschikt voor een langer gezichtsvorm
– een brede aanzet, deze geeft een zwaardere uitdrukking. Kan alleen bij de vollere wenkbrauw, geeft een natuurlijk effect. Let bij deze vorm op dat je de aanzet langzaam qua dikte laat aflopen. Voorkom een soort blokje aan de voorkant met daarachter een dunnen streep.

Het opgaande deel van de wenkbrauw
Het opgaande deel van de wenkbrauw bepaald voor een groot deel de uiteindelijke vorm van de wenkbrauw. Het is heel belangrijk dat dit deel niet te rond wordt getekend.
Als de aanzet niet goed is dan zal het opgaande deel van de wenkbrauw ook moeilijker mooi in model te krijgen zijn.
Zoek het hoogste punt van je wenkbrauw, kijk hierbij naar de bovenkant van je wenkbrauw, naar de hele kleine fijne haartjes. Je zal zien dat er ergens een soort verandering komt in de groeirichting. Dáár is HET punt! Hoe hoekiger de vorm hierin hoe pittiger of harder de uitstraling wordt. Werk naar dit punt toe anders zal je wenkbrauw gauw te laag worden.

Het uiteinde van de wenkbrauw
Bij het uiteinde van de wenkbrauw is het belangrijk dat deze nooit onder de horizontale lijn komt van de aanzet, dit geeft anders een treurige uitdrukking. Laat het uiteinde ook altijd wat smaller weglopen dan aanzet en middengedeelte van de wenkbrauw.
algemeen 027

Kijk dus goed naar je wenkbrauw vorm. Soms zie je nog wel eens dat een bepaald model wenkbrauw in de mode is, probeer toch meer te kijken naar wat bij jou gezichtsvorm past. Dit is altijd mooier.
Let er ook op dat je de wenkbrauw niet te dun maakt, dat toont altijd ouder. Epileer je wenkbrauw altijd alleen maar aan de onderzijde als je dit zelf doet. Anders haal je de gezichtsuitdrukking weg en wordt het vaak onnatuurlijk.
Alleen een professional kan de haartjes aan de bovenzijde weghalen om een betere vorm te creeëren, door de ervaring zien zij sneller wat een wenkbrauw lijn mooier maakt.

Er zijn ook nog veel trucjes om de wenkbrauw met behulp van een poeder, gel of potlood een strakkere uitstraling te geven of meer op te vullen daar waar de wenkbrauw wat minder vol is. Het shapen van de wenkbrauw.
In de salon kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken om de juiste wenkbrauw te creeëren. Laat je eens een keer voorlichten als je twijfels hebt in wat het beste bij je past.

Ook jonge meiden vanaf een jaar of 14/15 beginnen vaak al zelf iets te doen aan hun wenkbrauwen, voor hen is het leuk om een keer een wenkbrauwadvies obehandeling te ondergaan.
Een goed wenkbrauw advies is altijd handig en makkelijk om de juiste uitstraling te creeëren die bij je past.