Donkere verkleuring onder de ogen–rimpels–vochtophoping … lastig wat kan je er nu echt aan doen?

Donkere verkleuring

De donkere verkleuring onder de ogen kan veroorzaakt worden doordat bloedvaten door de dunne huid van de ogen heen schemeren, maar kan ook ontstaan ten gevolge van hyperpigmentatie van de huid. Het doorschemeren van bloedvaten door de huid komt vooral voor bij mensen met een dunne, bleke huid en met oppervlakkig liggende adertjes. Een kwestie van aanleg dus.
Veroudering kan het probleem verergeren, zon maakt de huid dunner en slapper zodat de vaatjes nog meer zichtbaar worden.
Pigmentafzetting onder de ogen komt juist vaker voor bij mensen met een wat donkerdere huid. Deze huid is heel gevoelig voor zonlicht.

‘Zakjes” onder de ogen

De ‘zakjes’ onder de ogen kunnen ontstaan door verslapping van de huid of door een ophoping van plaatselijk vetweefsel. Ook vocht kan zorgen voor zakjes onder de ogen. Om goed te kunnen behandelen is het belangrijk om te weten waardoor de ‘zakjes’ onder de ogen worden veroorzaakt. De huid onder de ogen is erg dun en gevoelig voor schade van buitenaf, met name zon en roken kunnen de elasticiteit van de huid sterk verminderen waardoor de huid rimpelig wordt.
Hierdoor kan het onderhuidse vet wat onder de oogkringspier zit er door de oogkringspier heen komen, direct onder de dunne huid van de ogen. Dit geeft een donkere schaduw.
Zakjes’ veroorzaakt door vocht zie je vaak bij mensen met allergie, maar kunnen ook ontstaan doordat je lymfevaatjes minder goed het vocht afvoeren. Dit is vooral zichtbaar bij het wakker worden dus langere tijd in dezelfde houding liggen.

Wat kan je eraan doen?

In de salon zullen vooral doorbloedende en stimulerende behandelingen gegeven worden zodat de verkleuring van de huid zal verbeteren maar ook de huid zal verstevigen van binnenuit. Hiervoor zullen verschillende apparatuur en behandeltechnieken ingezet worden met producten die vooral stimulerend en doorbloedend werken. Dit kan zowel toegepast worden voor donkere kringen onder de ogen als bij teveel vochtophoping.
Een andere mogelijkheid voor donkere kringen onder de ogen is door middel van injecties– bij een cosmetisch arts die hier veel ervaring in heef–t de huid onder de ogen laten opvullen zodat de bloedvaatjes minder zichtbaar worden.

Bij teveel vetophoping is de enige mogelijkheid een onderooglidcorrectie te ondergaan zodat het overtollige vetweefsel wat door de oogkringspier heen is gekomen zal worden verwijderd.

Voor thuisgebruik zijn verschillende producten die ingezet kunnen worden die de huid doorbloeden, stimuleren maar ook het vocht voldoende afvoeren met de juiste beschermingsfactor.
Laat je goed voorlichten in de salon zodat je het juiste product meekrijgt en voorkom op deze manier dat het verergert.