Gespecialiseerd in Pigmentbehandelingen en Littekenbehandelingen

PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken zijn er in diverse soorten en maten. Ze kunnen ontstaan door verschillende oorzaken zoals zon, veroudering van de huid, doorbloedingsstoornissen, vlekjes na acne of beschadiging van de huid of na medicijngebruik.

De donkere huidverkleuring die ontstaat na een klein wondje of ontsteking, ontstaan doordat het toename van pigment het gevolg is van een ontsteking waardoor pigmentcellen gestimuleerd worden. Dit pigment kan soms oppervlakkig gelegen zijn in de huid maar meestal ligt het pigment wat dieper. Als het pigment zich dieper in de huid bevindt dan kan het resultaat van de behandeling wisselend zijn. Het pigment zal na de behandeling lichter van kleur worden.

Ook kunnen pigmentvlekken worden veroorzaakt door hormonen, bijvoorbeeld bij pilgebruik of zwangerschap, deze pigmentvlekken ( melasma )veroorzaakt door hormonen zijn goed te behandelen.

Bij salon S-HE kan voor verschillende behandeltechnieken gekozen worden
in combinatie met apparatuur.
Tijdens de INTAKE wordt met u overlegd welke behandeling het beste bij u past

– Bindweefselmassage
– MicroDermabrasie
– Fruitzuurpeeling
– Cryopen
– Camouflage

De meest toegepaste behandelmethode is de Cryopen met snel resultaat die blijvend is al na 2weken ben je van je pigmentvlekken af. Kan toegepast worden in gezicht – hals – decolleté – handen – benen- rug.

LITTEKENS

Littekens ontstaan wanneer de huid zich herstelt na een huidbeschadiging
als gevolg van een ongeval, huidziekte of operatie. Meestal geeft een litteken weinig problemen. Bij de meeste mensen geneest een wondje normaal. er blijft dan een ‘gewoon’ litteken over in de vorm van een smal streepje.

Om te kunnen begrijpen hoe een litteken ontstaat is het belangrijk iets
te weten over het verloop van wondgenezing.
Een wond geneest in drie fasen.
De ontstekingsfase duurt één tot vier dagen vanaf het ontstaan van
wond. Tijdens deze fase reinigt het lichaam de wond en begint de eigenlijke
wondgenezing waarbij littekenweefsels en collagene vezels worden
aangemaakt.
De regeneratiefase duurt van de vierde tot eenentwintigste dag. Bloedvaatjes, collganene vezels, lymfevaatjes en zenuwen gaan zich in deze fase herstellen.
De rijpingsfase begint de eenentwintigste dag en kan een jaar (of langer) duren. In deze fase ontstaat er een evenwicht tussen de aanmaak en de afbraak van collagene vezels. Het litteken wordt minder rood, oppervlakkiger en soepeler.

Littekens ontstaan als de wondgenezing wordt verstoord. Zo’n verstoring kan
verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie, een slechte algehele conditie
of slechte doorbloeding van het wondgebied. Bovendien genezen wonden op
sommige plaatsen van het lichaam moeilijk.

Soms ontstaan er klachten van een litteken wanneer het juist groter wordt, gaat
jeuken of pijn gaat doen. Soms wordt het litteken rood, donker en verheven en geefthet bewegingsbeperkingen. Leeftijd, erfelijke factoren, huidskleur, plaats en bijkomende wondinfectie beinvloeden de littekenvorming.

Soorten littekens:
– ‘Gewone’ littekens hebben de vorm van een smal wit of juist donker streepje.
Bij atrofische littekens is de huid onder het litteken afgenomen; het litteken is
klein, dun en /of ingetrokken: het bekende putjeseffect bij acne of na waterpokken.
– Hypertrofische littekens zijn rood, verdikt en breed en kunnen jeuken of pijn doen. Hierbij is veel collageenweefsel gevormd dat bovenop de huid ligt. Komen meestal voor bij jonge mensen en mensen met een donkere huid.
– Keloide littekens lijken op hypertrofische littekens, maar groeien over het wondgebied heen Ze ontstaan na bijvoorbeeld brandwonden, operatiewonden, vaccinaties, tatoeages, piercings na acne. Keloid komt meer dan gemiddeld voor bij mensen met een donkere- negroide of Aziatische- huid.
Het kan ook spontaan ontstaan dat er sprake is van een huidbeschadiging.

Behandelingen bij Salon SHE
Door middel van bindweefselmassage wordt het littekenweefsel soepeler gemaakt. De behandelingen worden gecombineerd met ultrageluid en de Micro-Needling.
Ook is het mogelijk dat er een combinatie van verschillende apparatuur en werkstoffen worden ingezet om het gewenste resultaat te bereiken.
Zoals een FruitzuurpeelingMicrodermabrasieMicro-Needling, deze methoden zijn vooral geschikt voor atrofische littekens na bijvoorbeeld acne.

Verse littekens zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Vermijd extreme temperaturen bij zonnebaden, zonnebanken, sauna’s en extreme kou.
Strakke kleding kan het litteken irriteren of beschadigen. Extreme rek in het litteken door gymnastiekoefeningen of krachtsport kan de littekenhuid beschadigen.

De littekenbehandelingen worden in kuurverband afgesproken.

 

Ter ondersteuning van de behandelingen in de salon, worden er producten geadviseerd voor thuisgebruik.