Peeling
Wat is eigenlijk een peeling en wat voor doel heeft het?
Met een peeling kun je schade die de huid dagelijks oploopt door invloeden van buitenaf – zoals overmatig zon en blootstelling aan luchtvervuiling, roken, centrale verwarming- grondig aanpakken. Het is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden. Je huid doet dit natuurlijk ook zelf, een jonge huid vernieuwt zijn huidcellen om de 4 weken maar naarmate je ouder wordt blijven dode huidcellen langer op de huid aanwezig. Dit kan een doffe, matte/grauwe uitstraling geven waardoor de huid er ouder uitziet dan nodig is.
Bij een behandeling in de salon is het belangrijk dat de huid zoveel mogelijk ontdaan is van zijn dode huidcellen zodat alle werkstoffen, die tijdens de behandeling toegepast worden, beter kunnen worden opgenomen.
Na een peeling ziet de huid er stralend en mooi doorbloed uit. Als een peeling wat intensiever is – alleen toegepast in de salon – heeft het invloed op vermindering van pigmentatie, fijne lijntjes en onregelmatigheden van de huid zoals kleine (acne) littekens. Deze worden na geregeld behandeling minder zichtbaar.
Een peeling kan ook preventief ingezet worden om de huid een betere doorbloeding te geven en aan te zetten tot huidherstel. Een peeling is vooral ook geschikt voor plaatsen waar de huid vrij dun is, zoals het gezicht, hals en handrug.

Er zijn verschillende soorten peelings.
Peelings voor thuisgebruik die vaak milder in werking zijn en soms zelfs dagelijks ingezet kunnen worden zoals scrubs of peelings op crèmebasis waar geen korrel in zit. Deze dienen vooral om de huid er frisser uit te laten zien en sommige peelings die voor thuisgebruik wat intensiever zijn -zoals de enzymatic skin peeling- zorgen ook voor een betere doorbloeding.

In de salon kan gebruik gemaakt worden van een mechanische peeling zoals een microdermabrasie behandeling, een chemische peeling of een fruitzuurpeeling.
Bij salon S-HE wordt er gewerkt met verschillende peelings zodat er altijd een peeling ingezet kan worden die het beste bij je huid past. De fruitzuur peeling (AHA) hebben de eigenschap dat ze vocht in de huid kunnen binden. Ook stimuleren ze de aanmaak van elastine en collageenvezels. Verder zorgen ze ervoor dat de tussencelstof in de hoornlaag opgelost wordt waardoor de overtollige hoorncellen afschilferen en een verfrissing van de huid optreed. Ook oppervlakkig donker verkleurde huidcellen zullen afschilferen waardoor oppervlakkige pigmentvlekjes kunnen verbleken.
Door de kleine molecuulgrootte kan deze het snelst door de huid worden opgenomen. Glycolzuurpeeling is vooral geschikt voor de verouderde of droge huid. Voor de vette huid of acne huid is salicylzuur beter geschikt. Salicylzuur is vetoplosbaar en dringt daardoor diep in de poriën.
Het is beter om geen peeling te ondergaan als je last hebt van een koortslip, een open wondje of een actieve ontsteking in het te behandelen gebied.
Na een peeling is de huid extra gevoelig voor de zon daarom is de herfst/winterperiode de beste tijd om een intensieve peeling te ondergaan.

Na de peeling zal de huid een mooiere teint hebben, meer vocht vasthouden, minder onzuiverheden bevatten, gladder ogen en zachter aanvoelen. Na één behandeling is al resultaat te zien. Voor het beste en mooiste resultaat zijn meerdere behandeling aan te raden, afhankelijk wat het doel is. De behandelingen kunnen met een tussentijd van twee weken gegeven worden.

Wil je een keer een peeling behandeling ondergaan maak dan een afspraak voor advies zo weet je welke peeling het beste bij jou huid past. Bij salon S-HE worden ook vaak verschillende behandelmethodes gecombineerd.

THUISGEBRUIK

Er zijn verschillende peeling producten voor thuisgebruik:
Glycolic 6%
-stimuleren van de huidcellen-diepe hydratatie-huidstructuur verbeterend, helpt bij verdikte huid, acne en littekens- huid verstevigend-blekend op pigmentvorming-peelend op de hoornlaag-collageen verbeterend-
Glycolic 6% is een therapeutisch product, belangrijk hierin is de gadviseerde toepassingswijze precies op te volgen. Deze zal afgestemd worden op wat uw huid aan kan.
Door de aanmaak van collageen in de huid blijft de huid jeugdig en soepel en vitaal. Je voorkomt hiermee voor een vroegtijdige rimpelvorming en huidveroudering. Het activeert de celdeling en maakt de huid gladder. Ook voor het vervagen van littekens en aanwezige beginnende lijntjes.
Enzymatic skin peeling
-cel vernieuwend-peelend-egaliserend-adstingerend-oppepper voor de huid-
Gebruik na reiniging bij voorkeur enkele malen per week de peeling. Deze peeling is speciaal ontwikkeld voor ieder huidtype, inclusief de gevoelige huid! De milde maar zeer effectieve peeling is teven te gebruiken voor de tere huid rondom de ogen alsmede op hals en decolleté.
Primum Elixer:
– Een milde maar zeer effectieve peeling op basis van 10% amandelzuur dat zorgt voor een fris ogende huid en stralende teint. Deze peeling dringt minder diep door in de huid dan bijvoorbeeld de Glycolzuur, waardoor de huid minder rood zal zijn en er geen extra gevoeligheid voor Uv-straling ontstaat. Hierdoor is deze peeling zeer geschikt voor de gevoeligere huidtypes en voor een huid met rosacea. Deze peeling kan probleemloos in de zomermaanden gebruikt worden.
De peeling zorgt voor herstel van de huideigen collageen- en elastinevezels, waardoor de huid voelbaar steviger wordt. Pigmentvorming zal verminderen dus ook prima in te zetten bij een huid die hier gevoeliger voor wordt.
Amandelzuur heeft een krachtige antibacteriële eigenschappen, dus goed in te zetten om onzuiverheden te voorkomen. Primum Elixer helpt tevens bij het reguleren van de talgproductie en het verminderen en voorkomen van ontstekingen.
Dit product is een kuurproduct, hierdoor is het belangrijk het advies goed op te volgen. Dit kan voor iedere huid anders zijn.