Huidverbetering met Retinol- Vitamine A zuur ( tretinoïne)

Veel vrouwen en mannen die in de salon komen willen vaak weten wat het beste huidverzorgingsproduct is om te gebruiken tegen huidveroudering.
Logisch, wie veel aandacht besteedt aan het gezicht, wil ook dat de huid er optimaal uitziet.
Naast alle huidverbeterende behandelingen die toegepast worden in de salon is het belangrijk om thuis de huid in goede conditie te houden door de juiste crème op het juiste moment te gebruiken.
Daarnaast maakt dat een huid er ouder uitziet als deze meer oneffenheden heeft zoals pigmentvlekjes, rode adertjes (couperose), skintags en andere ruwe plekjes op de huid.
Al deze oneffenheden kunnen in de salon verwijderd worden om een frisse jonge uitstraling te behouden.

Als je jong bent, voelt de huid strak, soepel en stevig aan. De bovenste huidlaag wordt snel vernieuwd, fibroblasten produceren voldoende collageen, de doorbloeding van de huid is optimaal.
Bij de oudere huid is er een vertraagde celdeling in de opperhuid, de hoorncellen worden opgestapeld, de collageenproductie neemt af en het pigment wordt onregelmatig verdeeld over het huidoppervlak. De huid zal steeds ruwer en droger gaan aanvoelen en er komen meer lijntjes en pigmentvlekken en andere oneffenheden.
Deze veranderingen worden vaak al zichtbaar na je 25ste, het is een langzaam proces die niet altijd direct zal opvallen. Vanaf deze leeftijd zal het nog belangrijker worden om je huid goed te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf door de juiste producten te gebruiken met ondersteunde huidverbeterende behandelingen in de salon. Laat je daarom goed adviseren om huidveroudering zo lang mogelijk uit te stellen.

Welke producten zijn nou het beste om huidveroudering te vertragen?

Heel belangrijk is dat de huid in conditie is dus dat PH – Vet en Vochtgehalte in balans zijn, als de huid dit niet meer zelf kan, zijn crèmes die dit herstellen belangrijk. Iedere crème heeft zijn eigen specifieke werking om bepaalde tekorten van de huid te herstellen. Een huid is nooit standaard en hierdoor kan het zijn dat je geregeld andere producten geadviseerd krijgt aangepast aan leefstijl -werk – sport en omgeving. Je huid zal bij iedere behandeling opgemeten worden om te kijken welke producten je huid op dat moment nodig heeft met advies voor thuis.

Retinol-Vitamine A, wordt beschouwd als het meest effectieve ingrediënt in anti-aging huidverbetering. Tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar verminderd. Maar het heeft ook effect op de pigmentatie van de huid, hierdoor zal bij langdurig gebruik de pigmentatie zichtbaar verminderen. Het stimuleert de collageenproductie en herstelt de huidelasticiteit.
Vitamine A is nodig voor je huid, het is een algemene stimulator van celprocessen en in de juiste dosering is het een van de beste werkstoffen in de strijd tegen huidveroudering.

Eind jaren 80 ontdekte de Amerikaanse dermatoloog Albert M. Kligman, dat vitamine A zuur (tretinoïne) niet alleen tegen acne en rosacea ( huidaandoening met rode vlekken en ontstekingen ) helpt, maar ook de structuur van de huid verbetert en veroudering tegengaat. Uit zijn onderzoek is gebleken dat viamine A zuur de celdeling van de opperhuid stimuleert en zorgt dat de oude hoorncellen zich sneller vernieuwen, waardoor de huid soepeler en zachter aanvoelt. Ook heeft zijn onderzoek aangetoond, dat vitamine A zuur de collageen productie stimuleert en de doorbloeding van de huid verbetert, het vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huidkleur en verzacht fijne rimpels en lijntjes.

Er zijn verschillende sterkten in vitamine A zuur.
Voor een huid onder de 40 jaar kan het beste de dosering opgebouwd worden.
Vitamine A zuur geeft geweldige resultaten maar om irritatie te voorkomen is het belangrijk om dit langzaam op te bouwen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals roodheid, droge huid, schilferende huid en een branderig gevoel. Belangrijk is dan ook je goed te houden aan het doseringsschema zo kan je huid langzaam wennen voor het juiste resultaat. Het percentage kan dan ook langzaam opgevoerd worden dit is voor iedereen verschillend en zal bij de een sneller gaan dan de ander!

Bij een huid boven de 40 is er een nieuw product de R-Retinoate, een doorbraak in de anti-aging huidverbetering!
Wil je geen opbouwschema en sneller resultaat dan is er sinds kort een crème ontwikkeld door Medik8 waarbij de vitamine A zuur zowel in de ochtend als de avond gebruikt kan worden zonder dat de huid gaat schilferen of andere irritaties zal vertonen. Je huid voelt als snel zachter aan en zal zichtbaar een fijnere porie structuur laten zien en vermindering van de fijne lijntjes. Ook zal de huid er frisser en hierdoor jonger uitzien.

Voordelen van dit product Retinol / Vitamine A zuur:

  • 8x sterker dan de gebruikelijke vitamine A zuur
  • vermindert fijne lijntjes
  • hydrateert de huid
  • Irriteert de huid niet
  • stabiele vorm van vitamine A, beschermt de huid tegen de zon
  • Kan zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden

Wel de voordelen niet de nadelen van retinol
met sneller zichtbaar resultaat