Meten is weten…

 

Met een computer de Skin Analyzer meten we de huid op drie waardes die belangrijk zijn om de huid in goede conditie te houden.
De hoornlaag, dat is de bovenste laag van de huid wordt de PH- waarde gemeten en het Vet-Vochtgehalte. Deze waardes geven tezamen informatie over de beschermfunctie van de huid. Blijven deze waardes binnen de “normaal waardes” dan is de huid goed beschermd tegen binnendringers zoals bacteriën, schimmels en vochtverlies van binnenuit (NMF factor).
Huidverbetering begint bij een intacte hoornlaag. Als deze niet in orde is dan is het belangrijk om deze eerst te hestellen voordat je verder gaat met huidverbetering. Omdat op een huid die goede waardes heeft veel beter en langduriger resultaat te behalen valt.

Als er wordt gesproken over een vochtarme huid dan wordt daarmee bedoeld: een tekort aan vocht in de hoornlaag, de buitenste zichtbare huidlaag. Omdat dit vochtgehalte wordt bepaald vanuit de diepere lagen van de huid is het belangrijk om te weten hoe je deze zo goed mogelijk op peil kan houden. In de onderste laag van de huid bevat de huid meer dan 80% vocht, maar met het opschuiven van de huidlagen richting de hoornlaag wordt dit steeds minder. Uiteindelijk blijft er in de buitenste zichtbare en voelbare hoornlaag nog maar 15% vocht over.
Een goede vochtbinder in de huid is hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt continue door de huid zelf aangemaakt maar naarmate je ouder wordt zal het vermogen om dit hyaluronzuur vast te houden verminderen.
Voldoende water drinken en groenten en fruit eten is dan ook belangrijk om de huid van voldoende vocht te voorzien zodat de huid dit beter kan vasthouden.
En mocht je huid dit niet meer zelf kunnen dan kan dit ook van buitenaf toegevoegd worden door de mesotherapie – bindweefselmassage – fruitzuur en microneedling behandelingen die de huid stimuleren.

Het vochtgehalte van de huid zou het mooiste zijn als deze rond de 60 zit als de huid opgemeten wordt. Maar dit is alleen goed als de huid ook een goede vetmeting heeft. Een vetmeting van 25 geeft aan dat er niet een hele hoge talgproductie is maar dat de huid wel voldoende vetstoffen heeft om de huid soepel te houden.
Het is dus belangrijk dat de waardes stabiel zijn om de huid goed te beschermen maar ook er mooi en stralend uit te laten zien. Als de huid zelf weinig talg aanmaakt en dit niet goed kan vasthouden is het belangrijk een crème te gebruiken die een deel van deze bescherming overneemt. Dit werkt alleen als je de crème blijft gebruiken, want je eigen huidvet kan je er niet mee opbouwen!

Alles speelt mee om te weten welke crème je het beste kunt inzetten.
Hoe je leeft- eet- woont-werkt-sport- vakantie – welk seizoen het is, maar ook of je veel medicijnen gebruikt of ziek bent geweest! Daarom is het belangrijk om, voordat je voor een product kiest, goed te kijken naar wat je huidwaardes zijn en is een intake een aanvulling hierin om een product te vinden die het beste bij jouw huid zal passen.

Iedere keer als je aan een nieuw product toe bent is het weer belangrijk om te meten en te kijken of je op vakantie gaat en in welk seizoen we zitten. Zo kan het zomaar zijn dat je dan toch een ander product mee zal krijgen dan de vorige keer.
Een huid is nooit standaard en altijd in beweging doordat de omstandigheden kunnen veranderen. Hierop anticiperen met een crème helpt je huid om langer mooi en soepel te houden waarbij huidveroudering zo lang mogelijk uitgesteld kan worden.
Een goede PH- waarde ( tussen de 4,5-5,5) zorgt ervoor dat de huid minder prikkelbaar is en gevoeliger zal reageren op invloeden van buitenaf.

Alle drie de waardes zijn belangrijk dat ze in balans zijn dan pas kan een huidverbeterende behandeling meer effect hebben en de huid er langer jong en soepel uitblijven zien. Maar ook behandelingen met hyaluronzuur zoals de mesotherapie zal langduriger resultaat geven.

Maak gewoon een keer een afspraak en laat je huid opmeten en krijg een advies
afgestemd op wat jouw huid nodig heeft aan producten thuis en
aanvullend huidverbeterende behandelingen in de salon.