Bij het ouder worden van je huid merk je dat het herstel van je huid langzamer verloopt. Dit is te zien doordat een huid grauwer, valer en vlekkeriger wordt. De dode huidcellen blijven langer op de huid aanwezig. Ook de collageen en elastine productie vertraagt waardoor je huid sneller verslapt en er ouder uitziet. Zon, stress, roken en hormonale veranderingen spelen ook een rol.
Peelings hebben afhankelijk van het type peeling en de te bereiken huidlaag, een huidverjongende eigenschap. Door de juiste peeling kan de gehele huidstructuur verbeteren en herstellen.
Salon S-HE maakt gebruik van verschillende soorten chemische peelings. De chemische peeling is een behandeling die heel intensief kan zijn afhankelijk van de doel, sterkte en hoe diep de peeling in de huid doordringt. Bij een chemische peeling die diep in je huid doordringt, gaat je huid na afloop schilferen dit kan enkele weken aanhouden.
Bij Salon S-HE kiezen we voor een langzame opbouw zodat je huid kan wennen aan de intensiteit van een chemische peeling. Zo behaal je toch het gewenste resultaat zonder dat dit op een vervelende manier zichtbaar is.
Bij salon S-HE wordt  gekozen voor een stappenplan en een combinatie van verschillende behandelmethoden die elkaar versterken.

Wat is een chemische peeling?
Een chemische peeling is geschikt voor behandeling van een grauwe, droge en verhoornde huid, huid met verstopte poriën, rokershuid, acnehuid ( geen actieve ontstekingen) , verdikte huid, zonbeschadigde huid, schilferige huid, rosacea, pigmentvlekken en littekens.
Als de peeling wordt aangebracht kan dit meteen een prikkelend gevoel geven. Dit komt omdat de peelings zo zijn samengesteld dat ze snel door de huid heen kunnen dringen. Om dit gevoel wat te verminderen maken we gebruik van een waaier die koelte geeft.
Direct na de behandeling is de behandelde huid iets trekkerig, strak, droog een beetje gevoelig en rood. Het voelt of je niet iets te lang in de zon hebt gezeten. Dit gevoel kan een dag aanhouden. Na een paar dagen ziet je huid er stralend en mooi(er) uit.

Voor de behandeling
Voorafgaand aan iedere behandeling wordt de huid opgemeten op Vet – Vocht – PH waarde.
Daarna wordt met je doorgesproken hoe er het beste behandeld kan worden om het gewenste doel te bereiken. Na iedere behandelin gin de salon wordt met je doorgenomen wat we de volgende keer gaan doen.
Doordat je huid anders kan reageren is het mogelijk dat de behandelingen tussentijds in intensiteit bijgesteld worden. Bij iedere vervolgbehandeling zal opnieuw een huidmeting gedaan worden om te kijken of je huid is veranderd.
Er zal doorgesproken worden hoe je huid er voor staat, wat voor behandeling je krijgt en wat je thuis eventueel kan aanpassen.
Het is belangrijk voor ons om te weten hoe je huid de eerste dagen na de behandeling heeft gereageerd. Als jezelf veranderingen zijn opgevallen aan je huid tussen de behandelingen door dan horen wij dit ook graag.
Zo leren wij je huid beter kennen en kunnen we de behandelingen nog beter afstemmen op wat je huid nodig heeft.
Na de behandeling bespreken we samen hoe je je huid thuis het beste verder kunt behandelen.

Resultaat
Je ziet direct na de behandeling dat je huid zeer intensief is behandeld, de huid ziet er mooi rood en doorbloed uit. Je huid kan tot twee dagen na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen. Een goede UV-bescherming, ook in de winterperiode, de eerste dagen na de behandeling is dan ook belangrijk.
Gebruik een product die je huid herstelt en voldoende van vet en vocht voorziet omda tje huid na een behandeling droger kan worden en gaan schilferen. Ook kan je huid gevoeliger reageren. In de salon krijg je een advies welk product je het beste kan gebruiken.

Ga je echt voor huidverbetering dan zullen meerdere behandelingen het beste resultaat geven. Het aanmaakproces van collageen en elastine in de huid heeft zijn tijd nodig.
Behandelingen in kuurverband worden om de 2 weken afgesproken, zodat je huid tussendoor kan herstellen. Voor een optimaal resultaat onderga je vier behandelingen.

  • Huid wordt gladder, zachter en frisser
  • Celdeling wordt geactiveerd
  • Huidstructuur wordt regelmatiger met fijnere poriën
  • Vermindering fijne lijntjes
  • Pigmentvlekken vervagen
  • Littekens verbeteren in uitstraling zowel de verzonken ( atrofisch, acnelittekens ) en die er meer op liggen ( hypertrofisch ) geven een vervlakking van de littekenranden

De chemische peeling wordt in de salon vaak gecombineerd met andere behandelmethoden die elkaar versterken in resultaat.
Voor alle huidverbeterende behandelingen geldt….. hoe vaker de behandeling herhaald wordt, hoe mooier het resultaat!
Voorafgaand aan iedere behandeling zal dit met je doorgenomen worden ook krijg je tips wat je zelf thuis kunt doen met de juiste producten om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te bereiken.

Nieuwsgierig geworden of deze behandeling ook voor jou geschikt is? Kom je voor de eerste keer bij ons in de salon?  Kies dan voor de Meet&Treat behandeling.
Je krijgt dan een intake met huidmeting waarna alles met je wordt doorgesproken zodat je precies weet waar je aan toe bent.