Behandeling pigmentvlekken ontstaan door zonlicht al weg na 2 weken
Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken zijn donkere verkleuringen in je huid die glad aanvoelen. Als de pigmentvlekjes langer op de huid aanwezig zijn dan zullen ze meer op de huid gaan liggen en ruwer worden van structuur. Vaak worden ze als cosmetisch storend ervaren.
Gelukkig is hier bij salon S-HE op een eenvoudige en pijnloze manier iets aan te doen met binnen 2 weken een blijvend resultaat!

Wat zijn pigmentvlekken en hoe ontstaan ze?
Pigment ook wel melanine genoemd geeft kleur aan je haren, huid en iris van je oog. De pigmentaanmaak vindt plaats in de opperhuid. Pigment wordt aangemaakt bij blootstelling aan licht dus hoe meer licht hoe meer pigment er zal worden aangemaakt door je huid. Pigmentvorming is een natuurlijke bescherming van je huid tegen UV-straling. Het bruiningsproces is dus niets anders dan een natuurlijke reactie van je lichaam om je huid te beschermen tegen de zon.

Pigmentvlekken die wij heel goed kunnen behandelen zijn een opeenhoping van pigment ook wel hyperpigmentatie genoemd. De grootste oorzaak is teveel zonuren. De conditie van je huid en een minder goede doorbloeding van je huid geven sneller pigmentvlekjes.
Pigmentvlekken zie je het meest op plekken die vaker en makkelijker blootgesteld staan aan de zon zoals gezicht, hals, decolleté, handen, armen en benen.

Pigmentvlekken kunnen ook door andere factoren veroorzaakt worden.
Bij veroudering van de huid verandert de celdeling dus ook in de pigmentcellen waardoor de cel een teveel aan pigment gaat aanmaken en pigmentvlekjes ontstaan.
Hormonale veranderingen zijn ook een veroorzaker van pigmentvlekjes zoals het bekende zwangerschapsmasker (Melasma). Ontstaat in tweede en laatste helft van de zwangerschap of door gebruik van de anticonceptiepil. Melasma geeft grotere aaneensluitende pigmentatie in het gezicht op voorhoofd, jukbeen, bovenlip en de kin.
Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan na een ontsteking of beschadiging van de huid na een wondje of eczeemhuid (inflammatoire hyperpigmentatie).

Behandeling pigmentatie
Pigmentvlekken zijn goed te behandelen als je weet hoe deze zijn ontstaan. Er zijn verschillende behandelmethoden. De keuze is afhankelijk van de grootte, vorm, locatie en diepte van pigmentatie. Je huidtype speelt ook een belangrijke rol welke behandeling we het beste kunnen toepassen. Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk om te weten hoe en wanneer de pigmentatie is ontstaan. De mate van blootstelling aan UV-licht en de intensiteit van de kleur van het pigment is ook belangrijk om het beeld compleet te krijgen.
Na een uitgebreide intake en huidmeting met foto’s, kunnen we beslissen welke behandeling het beste is voor jouw huid. Tijdens de intake zal er gekeken worden of de pigmentvlekjes die je weg wil hebben ook door ons weggehaald mogen worden. Bij twijfel sturen we altijd door naar de arts.

De behandeling van pigmentvlekjes die zijn ontstaan door teveel zonlicht zijn het makkelijkste te behandelen met zeer snel resultaat. Al na 2 weken ben je van deze vaak cosmetisch storende pigmentvlekjes af!
De behandeling bestaat uit het bevriezen van de oppervlakte van het pigment. Doordat het pigment aan de oppervlakte van je huid zit wordt er niet diep gewerkt. Het mooie is van deze behandelmethode dat we heel precies kunnen werken tot op de millimeter nauwkeurig. Deze behandeling is niet pijnlijk met snel zichtbaar resultaat.

Welke behandelgebieden kunnen behandeld worden:
– gezicht
– hals
– decolleté
– handen
– armen
– benen
– rug

Na de behandeling
De huid wordt direct rood en zwelt iets op . In de dagen na de behandeling wordt het behandelde plekje donkerder van kleur. Na een week ontstaan er een klein korstje zoals bij een schaafwond. Belangrijk is om niet aan het korstje te krabben om littekenvorming te voorkomen.
De huid is na de behandeling extra gevoelig voor de zon. Gebruik de geadviseerde producten met een hoge bescherming tegen UV-straling.
Vaak zijn 1-2 behandelingen al genoeg om mooi resultaat te krijgen.

De pigmentatie die is ontstaan na een wondje, eczeem of het zwangerschapsmasker zijn te behandelen maar op een andere manier. Het zal wat langer duren voordat het effect zichtbaar wordt.
Voor alle pigmentatie behandelingen geldt dat je thuis de juiste verzorgingsproducten gebruikt die geadviseerd wordt voor een beter en sneller resultaat!

Nieuwsgierig geworden of deze behandeling ook voor jouw huid geschikt is? Kom je voor de eerste keer bij ons in de salon? Kies dan voor de Meet&Treat behandeling. Je krijgt dan een intake met huidmeting waarna alles met je wordt doorgesproken zodat je precies weet waar je aan toe bent.