De zon onttrekt veel vocht aan je huid en een vochtarme huid kan moeilijk vetten uit een crème binden. Het gevolg?
Je crème wordt niet goed opgenomen en blijft als een vette laag op je huid liggen. Heel erg zonde natuurlijk!
Door je huid van vocht te voorzien met een masker of een Vitamine spray voordat je je crème aanbrengt, zorg je er niet alleen voor dat het vocht dat verloren is gegaan weer aangevuld wordt, maar ook dat je crème beter opgenomen wordt.
Een leuke bijkomstigheid is dat je hierdoor minder crème nodig hebt, dus doe je langer van je producten!

10 tips voor een stralende zomerhuid:

1.Geef je huid in de zomerperiode ‘s avonds meer aandacht.
Bij warm weer in de zomer is het vaak niet fijn om een product te gebruiken die voller is van samenstelling. Dit geeft een gevoel dat je huid teveel wordt afgesloten. Om toch je huid van vetstoffen te voorzien gebruik je ‘s avonds na het reinigen een voller product.

2.Huidherstellers
Handig zijn de serum producten die je huid in korte tijd een boost geven. Stem deze af op wat jouw huid kan gebruiken. Laat een huidmeting doen in de salon dan weet je hoe je huid ervoor staat.
Maskers die hydrateren zijn een ware vochtboost voor je huid. Sommige maskers kan je gewoon laten zitten als extra nachtverzorging. Handig toch?

3.Peelings
Doordat we in de zomer meer zonnestralen krijgen verdikt je huid zich. Een natuurlijke reactie van je huid ter bescherming tegen de zon. Ook het bruin worden is een natuurlijk beschermingsproces van je huid tegen zonstraling.
Wanneer je in de zomerperiode te vaak een peeling gebruikt ( dit is bij iedere huid verschillend hoe vaak je dit per week kan doen!) haal je dit beschermlaagje weg. Hierdoor ontstaan sneller pigmentvlekken.
Laat je daarom goed informeren hoe vaak jij een peeling kan doen in de zomerperiode.

4.Salonbehandelingen
Wat kunnen we in de salon doen voor je huid? Best veel….
Als je vakantieplannen hebt kunnen we voordat je weggaat een skinboost behandeling geven. Zodat je huid goed voorbereid is. Geen tijd meer om voor je vakantie langs te komen? geen probleem dan herstellen we je huid gewoon na de vakantie. Ook dan is een skinboost een aanrader.
Een andere behandeling is een speciale skinceutical peeling. Met deze peeling neem je afscheid van fijne lijntjes onzuiverheden, grove porien en een vale huid. Zonder dat je dagenlang schilferend rondloopt.
De Hannah Bindweefselmassage is ook zo’n topper die je huid stimuleert en een goede doorbloeding geeft. Je huid ziet er direct na afloop stralend en gezond uit.

5.Make-up tips voor in de zon
De glanzende eigenschappen van make-up kunnen ervoor zorgen dat je sneller verbrandt. Het werkt als een vergrootglas voor UV-stralen. Handig is dan om onder je make-up een zonbeschermingsproduct te gebruiken met factor 30.
Ook make-up producten hebben een houdbaarheidsdatum.
De conserveringsmiddelen in make-upproducten zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen zich te verspreiden. Maar als de conserveringsmiddelen uitgewerkt raken, kunnen de bacteriën zich gemakkelijk vermeerderen. Dit geeft een “muffe” lucht aan je producten.
Vernieuw je mascara zelfs om de 2-3 maanden en gebruik nooit een mascara van iemand anders ivm oogirritaties die dan kunnen optreden. Bewaar je make-up altijd op een donkere, droge en koele plek.

6.Tatoeages in de zon
Niet iedereen is zich er bewust van maar tatoeages hebben een extra sterke aantrekkingskracht op de zon. Huidkanker ligt hierdoor sneller op de loer. Ook de permanente make-up voor je wenkbrauwen valt hieronder! Doordat het kleurpigment die gebruikt wordt donker van kleur is trekt deze meer zonstraling aan. Vergeet dus niet dit huidgebied geregeld in te smeren.

7.Zonbescherming
Je gezicht en lichaam beschermen tegen de zon weet natuurlijk iedereen al. Maar weet je ook welk zonbeschermingproduct nou voor jouw huid geschikt is, zodat je toch nog mooi bruin kan worden?
Ieder zonneproduct heeft zijn eigen UV-filter. Een zonnefilter mag geen irritatie geven en mag niet volledig door de huid opgenomen worden en moet zowel tegen UVA + UVB bescherming geven. Vraag ernaar bij aankoop van een zonneproduct.
De zon is veroorzaker nummer 1 van rimpels en andere vormen van huidveroudering. Huidkanker komt hierdoor steeds vaker voor op jonge leeftijd.
Gebruik een zonbescherming met de juiste factor die voor jouw huidtype geschikt is. Er zijn tegenwoordig verschillende producten die je huid goed beschermen tegen de zon waarbij je toch nog bruin kan worden. Het bruiningsproces gaat  langzamer waardoor je mooier bruin wordt. Bijkomend voordeel is dat je mooi opgebouwde kleur langer aanwezig blijft.
Dus……smeren maar.

8.Zonbeschermingsproducten
Zonbeschermingsproducten die tegen water bestand zijn bestaan niet. Na het zwemmen of intensief buitensporten waarbij je veel gezweten hebt, moet je jezelf weer flink insmeren. Hoe sneller je tube leeg is hoe beter! Smeer om de 2 uur wanneer je de hele dag buiten doorbrengt.

9.Water drinken
Je huid verliest in de zomer veel vocht. Veel water drinken is dan een must om het vochtgehalte van binnenuit op peil te houden. En gebruik na een dagje buiten een hydraterend masker. Zet deze in de zomermaanden in de koelkast voor een heerlijk extra verkoelend effect.

10.Smoothies 
Heerlijk een smoothie in de zomerperiode geeft een boost voor je energie maar ook je huid zal er blij van worden. Meng wat groente door je smoothie en je hebt je vitamineshot weer binnen op een gemakkelijke manier. Handig als je op een terrasje belandt en je toch iets minder groente eet dan je van plan was.

 

Wil je een persoonlijk huidadvies bel of mail voor een afspraak voor een Meet&Treat dan krijg je een behandeladvies voor in de salon, je huid wordt opgemeten en je krijgt een behandeling waarbij je kennismaakt hoe wij werken.

Graag tot ziens in de salon