Wil je in de zomerperiode make-up dragen?
Met een paar slimme trucs blijf je er stralend uitzien, al is het 32 graden.

Reiniging
Start met een schone huid en eindig je reiniging met een lotion die verfrist een lichte peeling geeft en je huid- structuur verfijnt.

Teint van je huid
Een mooie glow over je huid kan in de zomerperiode al voldoende zijn. Je bent in de zomerperiode bruiner in je gezicht omdat je veel meer buiten doorbrengt. Hierdoor zullen rode vlekjes (Couperose) en andere oneffenheden in je gezicht al veel minder opvallen. Om toch een mooier teint te creëren die kleine vaatjes minder zichtbaar maakt en je huidstructuur verfijnt is de  de touch of colour een topproduct. Dit product vult fijne lijntjes op geeft optisch direct een gave en egale huid is geschikt voor ieder huidtype en past zich aan bij elke huidteint.

Make up
Gebruik om je ogen te accentueren een waterproof eyeliner en mascara zo weet je zeker dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten ook bij extreem hoge temperaturen.
Vergeet niet om een reinigingsproduct speciaal voor je ogen aan te schaffen om onnodig veel wrijven te voorkomen bij het verwijderen van je waterproof make-up. Zo stel je rimpeltjes en kringen/wallen rond dit kwetsbare gebied wat langer uit.

Huidverzorgingsproducten
Denk ook eens aan hoe en waar je je crèmes, lotions bewaart. In de badkamer kunnen temperaturen flink oplopen en is de ruimte vochtiger. Door je producten in de koelkast te bewaren heb je meteen 2 voordelen. Omdat je producten koeler zullen aanvoelen op je huid zal alles wat is opgezwollen in je gezicht slinken. En het kan de levensduur van je pot creme verlengen. Vooral huidverzorging met vitamine A en C, maar eigenlijk alle antioxidanten, zijn gevoelig voor zonlicht en extreme warmte. De werkzaamheid van actieve werkstoffen kan erdoor achteruit hollen. En je verwacht het misschien niet, maar zonproducten kunnen ook slecht tegen hitte. Vervang daarom ieder jaar je zonproducten. Ook omdat door inwerking van zuurstof (dus iedere keer als je de dop erafhaalt) het UV-filter aan sterkte verliest.

Haren
Waar je huid bruiner wordt merk je al heel snel dat wenkbrauwen – haren en wimpers sneller opbleken. Ben je boven de veertig dan zal je gemerkt hebben dat je wenkbrauwen steeds lichter van kleur worden ook in de winterperiode. Wenkbrauwen en wimpers verliezen meer hun pigment en het lijkt wel – vooral als je veel buiten doorbrengt – of je ze iedere week kan verven.
Natuurlijk houden we dit in de salon mooi bij en zal iedere keer als je in de salon komt je wenkbrauwen in kleur en model herstelt worden. Vind je de kleur tussen de behandelingen door toch te snel teruglopen dan kan je op een gemakkelijke manier thuis zelf je kleur bijhouden. Vraag even in de salon welke kleur het beste bij jou past zodat je thuis aan de slag kan. Geen ergernissen meer en toch een mooie look.

Halszaken
De hals en decolleté zijn weer meer in het zicht en ineens valt dan op dat je huid hier ook wel wat extra’s kan gebruiken. Neem deze mee in je huidverzorging in principe kost het niet veel tijd extra en je zal merken dat je huid er steeds mooier uit zal gaan zien.
Geregeld je hals en decolleté een scrub geven en daarna herstellen met een serum en masker die je kan laten zitten als nachtproduct, zal je huid zeker waarderen. In de salon kunnen we een extra scrub doen die meteen een doorbloedend effect heeft en vervolgens met Ultrageluid de huid activeren tot huidherstel. Vind je je huid verslapt en is de elasticiteit vermindert dan kunnen we een Skinboost behandeling toepassen. Een supermooie behandeling waarbij hyaluronzuur en een cocktail van kruiden en vitamines in de huid gebracht worden, met direct zichtbaar resultaat.
Nog een stapje verder is de Mesobehandeling. Er is gelukkig genoeg te doen om ook dit deel van je huid er stralend te laten uitzien.

Peelen 
– Wil je mooier bruin worden dan is het belangrijk om je huid af en toe een peeling te geven. Het zorgt ervoor dat de actieve werkstoffen uit je huidverzorging beter worden opgenomen. Overdrijf het echter niet. In de zomerperiode is het belangrijk dit niet te vaak te doen. Je bruine kleur is ook je natuurlijke bescherming tegen de zon en bij teveel en te vaak peelen kan dit tot irritaties leiden. Vraag in de salon hoe vaak je het beste een peeling kan doen bij jouw huid. Dit is echt bij iedereen verschillend.

Zelfbruiners
– Een product wat steeds populairder wordt. Wil je gebruik maken van een zelfbruiner zorg er dan voor dat je huid mooi glad is. Dit is belangrijk omdat op de plaatsen waar de hoornlaag dikker is zoals bij de knieën en ellebogen de zelfbruiner zich meer ophoopt waardoor er een vlekkerige bruining ontstaat.
Ook als je last hebt van een erg droge huid is het belangrijk je huid eerst te ontdoen van dode huidcellen. Gebruik hiervoor een scrubcreme. Daarna kan je de zelfbruiner gelijkmatig aanbrengen. Was je handen daarna goed en wacht even met aankleden. Zorg ervoor dat je het eerste uur na aanbrengen niet transpireert daarna kun je gewoon alles doen ook douchen.
Heb je nog nooit een zelfbruiner gebruikt begin dan met een makkelijk product die je aan het eind van de dag kan afwassen. Of kies voor een zelfbruinende lotion waarbij je na 1 keer gebruik een heel subtiele bruining ontstaat. Zo kan je iedere dag opnieuw een laagje eroverheen aanbrengen net zolang totdat jij vindt dat de kleur zo mooi is.
Belangrijk bij gebruik van zelfbruiners is wel dat je geregeld blijft peelen om een mooie frisse kleur te houden.

Beschermen
– Hoe bescherm je je huid nou het beste en met welk product? En hoe moet het dan als je make-up gebruikt want hier zit toch ook al een UV-beschermer in dan hoef ik toch niet ook nog eens een zonbeschermingsproduct aan te brengen? En wat is het verschil in bescherming tussen een factor 30 en 50?
Ik ben al bruin dan hoef ik mijn huid toch niet meer te beschermen? Ik verbrand nooit dan is het toch niet nodig?
Geregeld krijg ik deze vragen in de salon. Voor dit item is het iets teveel om uitgebreid uit te leggen. Beter is om dit even in de salon  te vragen wat voor jouw huid de beste bescherming is. Welke factor je het beste kunt gebruiken in Nl en op vakantie. Het advies voor jou kan wel eens heel anders zijn dan voor je vriendin.

Pigmentvlekken
– Pigmentvlekken kunnen ineens zomaar zichtbaar worden. We krijgen er allemaal op een gegeven moment last van. Vind je ze ook zo storend? Gelukkig is tegen pigment wat ontstaan is door de zon genoeg aan te doen. Geniet eerst lekker van de zomer en kom in het najaar in de salon voor een behandeling die binnen 2 weken resultaat geeft.

Enne vergeet vooral niet te genieten van de zomer.