Een perfecte huidteint kan in sommige gevallen komen door genetisch aanleg, maar meestal heeft het te maken met de dagelijkse gewoonten en leefwijze die een enorme impact hebben op je huid. Gelukkig maar, zo kan je zelf heel veel beïnvloeden om die perfecte huidteint te krijgen.

Iedere huid is verschillend goed om te weten is dat hierdoor ook niet alles voor jouw huid geschikt is. Als je geregeld in de salon komt dan krijg je bij ieder bezoek te horen welke producten en behandelingen voor jouw huid geschikt zijn.Dit is belangrijk omdat je huid continue in beweging is door de veranderde omstandigheden.

Wat kun je nu iedere dag zelf doen om te voorkomen dat je huid te snel verouderd?
Eigenlijk is dit best wel simpel.
Door iedere dag hetzelfde ritueel aan te houden met producten die afgestemd zijn op jouw huid. Als je daarnaast tussen 6-8 weken in de salon afspreekt, komt het helemaal goed met je huid.

Wat zijn nou die Iedere dag terugkomende rituelen?
Reingen – dagelijks verwijderen van vuil en afvalstoffen van je huid om de producten die je erna aanbrengt beter door je huid te kunnen laten opnemen
Lotion – herstellen van je zuurgraad
Beschermen – tegen invloeden van buitenaf
Herstellen – help je huid ‘s nachts met producten die helpen je huid te herstellen

In de salon
Kom je in de salon dan leer je hoe je het beste deze 4 rituelen toe kunt passen. En we gaan aan de slag om je huid te stimuleren met verschillende behandelmethoden en producten. We houden hierbij rekening met de seizoenen – leeftijd – leefstijl.
Dit is belangrijk om je huid sterker te maken en te helpen waar je huid dit zelf niet zo goed (meer) doet. Zo hou je je huid langer mooi en stel je huidveroudering uit.
Omdat leefomstandigheden ( stress – hormonen – voeding – werk – sport – studie ) invloed hebben op je huid worden de behandelingen en producten iedere keer opnieuw afgestemd op het moment om optimaal resultaat te behouden.

Hoewel de ontwikkelingen en technieken steeds verder gaan en er steeds meer mogelijk is, bestaat er nog steeds geen wondermiddel die je huid van al je problemen in 1 keer af kan helpen. Het beste is te realiseren dat er een consistente routine nodig is om op een langere termijn zichtbare resultaten te realiseren.

Wat kun je zelf doen om een nog mooiere huidteint te krijgen en te behouden?
Dit is eigenlijk niets anders dan de 4 bovenstaande rituelen thuis toe te passen en geregeld af te spreken in de salon.
Hieronder worden de 4 dagelijkse rituelen iets meer uitgelicht.

HET REINIGEN
Tweemaal per dag, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds is het beste om je huid te reinigen.
Een reinigingsproduct heeft als doel je huid op een milde wijze te reinigen zonder dat je huid erna droog en trekkerig aanvoelt. Reinigen is de belangrijkste stap in huidverzorging. Een product die afgestemd wordt op wat jouw huid nodig heeft is daarom belangrijk. Je reinigt je huid 2 x per dag en bij een foutief product maak je het je huid alleen maar lastiger. Vermijd altijd sulfaten in een reiniging die je huid uitdrogen. Sulfaten vind je vaak terug in reinigingsgels of mousses die teveel schuimen. Een simpele reiniging zonder teveel toevoeging blijft het beste.

LOTION
Een lotion zorgt voor het herstellen van de zuurgraad van je huid, brengt deze weer in balans. Daarom word je huid in de salon voorafgaand aan een behandeling opgemeten zodat de juiste lotion en producten ingezet kan worden die je zuurgraad van je huid helpen in herstel. Er zijn verschillende lotions die allemaal hun eigen doel en werking hebben. Ook voor thuis is het dus belangrijk een lotion te hebben die je huid de juiste ondersteuning geeft.

HUIDVERZORGING – SERUMS – BESCHERMEN – HERSTELLEN
Je huid is je grootste orgaan en is dag en nacht voor je bezig om je te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Naarmate je ouder wordt, word je huid luier. Dit gebeurt al vanaf je 25ste al zal dit op deze leeftijd niet direct zichtbaar zijn.

Je zal merken dat naarmate je ouder wordt er meer veranderingen zichtbaar worden in je gezicht. Denk aan pigmentvlekjes – verwijde vaatjes –  skintags – fijne lijntjes.
De leeftijd dat deze oneffenheden zichtbaar worden is bij iedereen verschillend en afhankelijk van genetische aanleg – leefwijze – hormonen.

Om je huid te helpen en te voorkomen dat de veranderingen te snel gaan is het belangrijk om je huid te activeren en stimuleren.
In de salon gebruiken we hiervoor verschillende behandelmethoden die je huid stimuleren om collageen en elastine aan te maken. Collageen en elastine houden je huid stevig en elastisch.
Voor thuis is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken en dat je weet hoe en wanneer je deze het beste kunt inzetten.
Na iedere behandeling in de salon krijg je tips en advies hoe je dit het beste kunt bereiken.

 

Wat wil jij nog verbeteren aan je huid? Maak eens een afspraak en hoor de mogelijkheden.