Bij salon S-HE wordt gewerkt vanuit de kern van een huidprobleem. Er wordt altijd eerst gekeken naar de algehele conditie van de huid waarna een behandelplan gemaakt wordt. Hoe is de doorbloeding, de zuurstoftoevoer, de egaliteit, de glans en de conditie van de huid.

Er worden in de salon verschillende behandelmethodes gecombineerd om de huid vooral te stimuleren tot aanmaak van collageen voor huidherstel en huidverbetering.
Voorafgaand aan iedere behandeling in de salon zal er een huidmeting worden gedaan zodat de behandelingen en producten nog beter op de huid afgestemd kunnen worden om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.
In de salon wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken om de huid te verbeteren.
Er wordt gekeken naar de TEINT van de huid, is de kleur fris, of is de huid eerder grauw en vaal. Is de structuur egaal of vlekkerig. Zijn er pigmentvlekjes zichtbaar, rode bloedvaatjes of is er sprake van acne.
Hoe GLAD is de huid. Is het huidoppervlak glad of eerder ruw. Zijn er fijne lijntjes te zien of diepere rimpels. Heeft de huid littekens. Ook de hals en  decolleté worden hierin meegenomen.
Hoe STRAK is de huid. Er wordt gekeken naar veerkracht en elasticiteit. Is de huid slapper of dunner geworden.
Dit zijn allemaal belangrijke peilers om de huidconditie vast te kunnen stellen zodat deze verbetert kan worden waar nodig is.