Exfolieren is een verzamelnaam voor verschillende manieren om het (onzichtbare) toplaagje oude huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen. Dat kun je zelf doen met lichte peeling producten in de vorm van een lotion of zachte crème peeling. Deze methode is steeds populairder omdat het je huid niet beschadigd maar wel wordt ontdaan van dode huidcellen zodat je huid weer gemakkelijker producten opneemt.
Je voorkomt op deze manier de eerste tekenen van huidveroudering ( droogte, onregelmatige teint, verslapping ) en huidproblemen ( onregelmatige huid ).

DOEL VAN EEN PEELING
Er bestaan veel verschillende soorten peeling producten die enzymen of zuren bevatten en als doel hebben het bovenste dode huidlaagje te verwijderen en dieper in de huidlagen door te dringen waardoor huidverbetering ontstaat.

WAAROM ZOUDEN WE EEN PEELING MOETEN DOEN?
De huid vernieuwt zichzelf continue door oude cellen los te laten en nieuwe cellen naar boven te duwen. Dat restlaagje van cellen laat je huid vanzelf los dit is een non stop proces en gaat dus dag en nacht door.
Dit proces vertraagt helaas wel met de jaren. Heb je een jonge huid dan vernieuwt je huid zich om de 28 dagen en loop je naar de veertig dan is dit ongeveer rond de 40 dagen.
Als deze oude huidcellen op je huid achterblijven wordt je huidteint doffer en grauwer waardoor ook opname van werkstoffen uit je huidverzorgingsproducten minder goed worden opgenomen. Door de celvernieuwing een  handje te helpen merk je dat je huid er gezonder en stralender uitziet. Waardoor oneffenheden langer wegblijven.

KAN IEDEREEN ZOMAAR EEN PEELING THUIS GEBRUIKEN?
Het is belangrijk om te weten voordat je een peeling thuis gaat gebruiken wat voor huid je hebt.
Is deze gevoelig met snel rode vlekjes, couperose of heb je juist meer een verhoornde dikke huidlaag of is je huid wat onrustiger. Ga je vaak op vakantie naar een zonnig klimaat of staat je huid geregeld bloot aan temperatuurwisselingen. Hoe je leeft en wat je doet is belangrijk om mee te nemen in je keus welke peeling voor jouw huid geschikt is.

Gebruik dus nooit zomaar een product die je vriendin ook heeft en bij haar zo goed werkt. Jouw huid kan er misschien juist schade van ondervinden vooral bij langdurig gebruik. Je irriteert je huid dan alleen maar terwijl je juist een peeling gebruikt om je huid te ondersteunen.
Ook kan het zijn dat je in de winter een heel andere peeling moet gebruiken dan in de zomerperiode of misschien wel dezelfde peeling maar dat je deze dan geregeld als een kuur inzet in de winterperiode.

Best nog wel even iets om goed bij na te denken welke peeling voor jouw huid nu het beste is.
Vraag in de salon wat voor jouw huid het beste peelingproduct is zo weet je altijd zeker dat de peeling die je gebruikt ook echt wat voor je huid zal doen.

WAT KAN JE HET BESTE GEBRUIKEN VOOR JE LICHAAM?
Wanneer er een teveel aan dode huidcellen op je huid aanwezig is, kan deze verstikken. Door dit proces is er minder activiteit- en doorbloeding, waardoor je huid er vaal en grauw uit gaat zien. Een goede lichaam scrub geeft meteen ook een goede doorbloeding zodat je huid mooi egaal rood wordt na gebruik van een doorbloedingsscrub.
Een scrub voor je lichaam die tevens een doorbloedende werking heeft is goed voor een huid die gevoelig is voor cellulite. Al na enkele minuten voel je een intensief warmte-effect waarna je huid rood en warm wordt en kan wel een half uur aanhouden.
Doordat de doorbloeding langer aanhoudt is er sprake van een intensieve doorbloeding in de diepere lagen van de huid en dit bevordert de afvoer van afvalstoffen en toevoer van zuurstof. Juist de 2 dingen die zo belangrijk zijn bij een huid die gevoelig is voor cellulite.

Je kan deze doorbloedingsscrub het hele jaar door gebruiken. Alleen zou ik in de zomermaanden ervoor zorgen om niet direct de zon in te gaan na deze scrubbehandeling ( je verbrand dan sneller door de sterke doorbloeding ) of gebruik te maken van de sauna ( je huid doorbloed al genoeg bij een sauna bezoek zonder de intensieve doorbloedingsscrub) .

 

voor meer informatie kan je altijd even een berichtje sturen zodat je zeker weet dat je de juiste peeling gaat gebruiken.